Medycyna estetyczna – Kraków – Lorens & Lorens Centrum Medyczne

Odchudzanie

Nadwaga, otyłość  to nie tylko defekt kosmetyczny, ale przede wszystkim choroba ogólnoustrojowa. Zaburzenia wywoływane przez tkankę tłuszczową mają ogromny, negatywny wpływ na cały organizm. Nadmierna ilość tkanki tłuszczowej, zwiększa ryzyko wystąpienia szeregu chorób, w tym układu krążenia, przewodu pokarmowego, rozwoju cukrzycy i układu ruchu, ale także sfery psychicznej.

Nadwagę i otyłość należy traktować jak każdą inną chorobę przewlekłą.

Zapraszam Państwa do skorzystania z naszej oferty na dietę redukcyjną z elementami przeciwstarzeniowym.

mgr  Małgorzata Pach 

dietetyk kliniczny

Oferta

1) Zlecenie badań laboratoryjnych (możliwość wykonania badań po niższej cenie w naszym laboratorium).

2) Konsultacja dietetyczna z ustaleniem diety redukcyjnej z elementami anty-aging.
Dietę otrzymają Państwo w formie jadłospisów na 7 dni.

3) Ponowna konsultacja dietetyczna.

Całkowity koszt (bez badań laboratoryjnych) 350 PLN

Efekt diety można wzmocnić kriolipolizą

Przykładowe przepisy

Zapraszamy Państwa do wypróbowania sałatek i smoothie o właściwościach anty – aging. Smacznego!!

SMOOTHIE

Cytrusowe smoothie oczyszczające – 2 porcje

Składniki: ½ świeżego ananasa bez skóry, obrany korzeń imbiru (3 cm), 1 szklanka świeżego soku pomarańczowego i 1 szklanka soku grejpfrutowego. Składniki zmiksować razem.

Wartości odżywcze (1 porcja): 168 kcal, 2,16 g białka, 39,22 g węglowodanów, 0,65 g tłuszczu, sód – 1 mg, potas – 140 mg, błonnik – 2,8 g.

Smoothie energetyzujące – 2 porcje

Składniki: 250ml świeżego soku z ananasa, 125ml mleka migdałowego, 150g truskawek, 2 łyżki oleju lnianego, 1 średni banan, 1 łyżka płatków migdałowych, ½ łyżeczki imbiru. Zmiksować.

Wartości odżywcze (1 porcja): 356 kcal, 4,34 g białka, 44 g węglowodanów 19,75 g tłuszczu, sód – 3 mg, potas – 444 mg, błonnik – 4,8 g.

Smoothie dyniowo-jagodowe – 2 porcje

Składniki: 1 szklanka mleka migdałowego, ½ szklanki jagód, ½ szklanki upieczonej dyni, ¼ szklanki orzechów włoskich, 1 łyżka masła migdałowego, ¼ łyżeczki cynamonu, ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, szczypta goździków. Zmiksować razem.

Wartości odżywcze (1 porcja): 376 kcal, 9,43 g białka, 26,28 g węglowodanów, 29,7 g tłuszczu, sód – 79 mg, potas – 681 mg, błonnik – 5,4 g.

Oczyszczająco-odchudzające smoothie z zieloną herbatą – 1 porcja

Składniki: 100 ml zielonej herbaty (wystudzonej), sok z połówki cytryny, ¼ mango, ½ banana, ½ jabłka, plaster świeżego ananasa. Zmiksować razem.

Wartości odżywcze (1 porcja): 123 kcal, 1,21 g białka, 32,31 g węglowodanów 0,38 g tłuszczu, sód – 4 mg, potas – 378 mg, błonnik – 4,1 g.e

SAŁATKI

Sałatka z arbuza z serem feta – 4 porcje

Składniki: 700 g arbuza pokrojonego w kostkę, 1 mała czerwona cebula pokrojona w cienkie pióra, 180 g sera feta bez laktozy, wymieszać z dwiema łyżkami oliwy z oliwek. Dodać świeże listki mięty i czarny pieprz. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki.

Wartości odżywcze (1 porcja): 192 kcal, 8,88 g białka, 15,21 g węglowodanów, 11,53 g tłuszczu, sód – 4 mg, potas – 221 mg, błonnik – 1 g.

Sałatka ze szpinaku z mandarynkami – 3 porcje

Składniki: 300 g szpinaku baby, 1 puszka mandarynek w soku (odsączonych) lub świeżych podzielonych na cząstki, ½ średniej czerwonej cebuli pokrojonej w pióra. Sos: 6 łyżek stołowych oliwy z oliwek, 2 łyżki czerwonego octu winnego, 1 łyżka dżemu z pomarańczy bez cukru, sól, pieprz do smaku. Delikatnie wymieszać składniki z sosem.

Wartości odżywcze (1 porcja): 303 kcal, 3,66 g białka, 11,66 g węglowodanów, 27,16 g tłuszczu, sód – 5 mg, potas – 112 mg, błonnik – 2,3 g.

Sałatka z wędzonym pstrągiem i grejpfrutami – 4 porcje

Składniki: 1 czerwony grejpfrut obrany ze skóry i pokrojony na kawałki, 3 szklanki sałaty rzymskiej, 2 szklanki roszponki, 1 awokado obrane i pokrojone w plastry, 250g wędzonego pstrąga. Sos: 6 łyżek oliwy, 1 posiekana drobno szalotka, 3 łyżki soku grejpfrutowego, 2 łyżeczki musztardy dijon, sól, pieprz do smaku. Sałatę i roszponkę rozdzielić do 4 salaterek, dodać 1/3 sosu i wymieszać. Pstrąga, awokado i grejpfruty ułożyć na sałacie, polać resztą sosu, doprawić świeżym pieprzem i solą.

Wartości odżywcze (1 porcja): 408 kcal, 17,48 g białka, 16,93 g węglowodanów 32,24 g tłuszczu, sód – 44 mg, potas – 654 mg, błonnik – 5,9 g.